ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΟΥ
ΑΡΧΙΚΗ
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΊΑΣ:
ΠΡΟΏΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΉΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΏΝ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
Το Τμήμα Χημείας του ΔΠΘ διοργανώνει το τελικό Συνέδριο του Έργου SETOFF σε συνεργασία με το ΕΛΙΝΥΑΕ και με την υποστήριξη του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη». Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 1-2 Νοεμβρίου 2024, στη Θεσσαλονίκη σε υβριδική μορφή, τόσο με φυσική παρουσία, όσο και με εξ ’αποστάσεως διαδικτυακές επιλογές συμμετοχής, εστιάζοντας σε βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών από το προσωπικό πολιτικής προστασίας, φυσικής ασφάλειας και ασφάλειας.
Το υβριδικό αυτό συνέδριο που θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα στοχεύει στο να συγκεντρώσει κυβερνητικούς αξιωματούχους, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, περιβαλλοντολόγους και όσους ενδιαφέρονται για την αντιμετώπιση της προετοιμασίας για καταστροφές, την αντίδραση σε καταστροφές, την αποκατάσταση και ανάκαμψη από καταστροφές, την πρόληψη και τη μείωση κινδύνων, καθώς και την εκπαίδευση στη διαχείριση κρίσεων και καταστροφών.
Συγκεκριμένα, το Συνέδριο πραγματεύεται τα εξής:
Επισκόπηση έργου SETOFF
Το έργο SETOFF είναι αφιερωμένο στην ενίσχυση της ετοιμότητας και της επαγγελματικής ασφάλειας του προσωπικού Πολιτικής Προστασίας και του προσωπικού ασφάλειας και προστασίας του ιδιωτικού τομέα εν αναμονή μελλοντικών κρίσεων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Στόχος είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου προγράμματος σπουδών ηλεκτρονικής κατάρτισης που βασίστηκε σε ένα επιτυχώς δοκιμασμένο μοντέλο ‘προσομοίωσης’, ενσωματώνοντας τις τελευταίες επιστημονικές γνώσεις και αντλώντας ιδέες από ολοκληρωμένες αναλύσεις εκπαιδευτικών κι επαγγελματικών αναγκών.
Στόχοι:
Παροχή υψηλής ποιότητας κατάρτισης στο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας και το προσωπικό ασφάλειας και προστασίας του ιδιωτικού τομέα, ενισχύοντας την ετοιμότητα και την ανταπόκρισή τους.
Επικύρωση και ενίσχυση των πρακτικών που οι επαγγελματίες απέκτησαν σε πραγματικά περιβάλλοντα.
Εντοπισμός κενών στις γνώσεις και τις επιδόσεις μέσω εκτενούς αξιολόγησης των αναγκών κατάρτισης.
Ανάπτυξη ενός ενιαίου προγράμματος ηλεκτρονικής κατάρτισης με συνεργασία τεσσάρων χωρών (Ελλάδα, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Βέλγιο και Ισπανία), αξιοποιώντας εισηγήσεις από προσομοιώσεις (Συζητήσεις) για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων κενών στην κατάρτιση.
Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία καθιστά δυνατή την επαγγελματική εκπαίδευση στις θεματικές ενότητες που καλύπτουν τη διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.
Καινοτόμα σενάρια προσομοίωσης σε διάφορα επαγγελματικά υπόβαθρα και χώρες, εμπλουτίζοντας τη βάση γνώσης.
Αντιμετώπιση των προκλήσεων όσον αφορά τη διαθεσιμότητα πόρων με την από κοινού χρήση υφιστάμενων εγκαταστάσεων προωθώντας ευκαιρίες επιτόπιας και εξ αποστάσεως μάθησης.
Προώθηση και ενσωμάτωση ενός επιτυχημένου μοντέλου κατάρτισης για ευρεία χρήση και υιοθέτηση.
Εταίροι:
Στο έργο συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημίων, οργανισμών κατάρτισης που ειδικεύονται στην πολιτική προστασία, Δήμων, μη κερδοσκοπικών ερευνητικών οργανισμών και εταιρειών παροχής τεχνικών συμβουλών. Επιπλέον, δώδεκα συνδεδεμένοι εταίροι αναγνωρίζουν τις δυνατότητες του έργου όσον αφορά τη δομημένη ανταλλαγή γνώσεων και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ επαγγελματιών, της κοινωνίας των πολιτών και των ενδιαφερόμενων μερών στη διαχείριση καταστροφών και συμμετέχουν ενεργά υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία SETOFF.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:
Το Τελικό Συνέδριο του SETOFF θα αναπτυχθεί σε θεωρητική διάσταση που θα περιλαμβάνει διαφωτιστικές βασικές ομιλίες και συζητήσεις με εμπειρογνώμονες στους αντίστοιχους τομείς τους, ενώ ο πρακτικός προσανατολισμός συμπεριλαμβάνει συνοπτικές παρουσιάσεις που θα προβάλλουν τα αποτελέσματα του Εργου από συνεργαζόμενους εταίρους καθώς και διαδικτυακές επιδείξεις σεναρίων προσομοίωσης και απομακρυσμένων εφαρμογών, και την καινοτόμο ηλεκτρονική πλατφόρμα. Φιλοδοξούμε επίσης να αποκομίσουμε μαρτυρίες συμμετεχόντων και να εμβαθύνουμε σε σχετικά γεγονότα και στιγμιότυπα στα Social Media που θα συμπληρώνουν τις θεματικές συζητήσεις. Oι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με το SETOFF, προωθώντας τις συζητήσεις για την ενσωμάτωση και την προώθηση τέτοιων πρωτοβουλιών στον τομέα της επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και στην κοινότητα Πολιτικής Προστασίας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:
Το συνέδριο απευθύνεται, μη δεσμευτικά, σε υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος, Περιφερειακή και κεντρική κυβέρνηση), Πρώτους αποκριτές (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), προσωπικό Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.), Τεχνικούς ασφαλείας, Εκπαιδευτές, Πραγματογνώμονες, Εθελοντές κ.α.. Επιπλέον, οι πάροχοι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, οι εταιρείες πληροφορικής και τα άτομα που αναζητούν βελτιωμένες δεξιότητες για επαγγελματική κινητικότητα θα βρουν αυτό το συνέδριο χρήσιμο. Καλωσορίζουμε επίσης εθελοντές πρόθυμους να επεκτείνουν το σύνολο δεξιοτήτων τους, μαζί με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που επιθυμούν να διαμορφώσουν μελλοντικές στρατηγικές.
Η εγγραφή είναι δωρεάν.
Οι υποβολές των περιλήψεων γίνονται δεκτές έως τις 12 Οκτώβριος 2024, μέσω του επίσημου email του συνεδρίου duth.setoff[@]gmail.com.
Στο τέλος του συνεδρίου και μετά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου αξιολόγησης, θα παρέχεται ηλεκτρονικό πιστοποιητικό.
Εάν έχετε περαιτέρω απορίες σχετικά με το Συνέδριο, παρακαλείσθε να τις απευθυνθείτε στη διεύθυνση duth.setoff[@]gmail.com
Σας περιμένουμε σε αυτό το σημαντικό γεγονός.
Με εκτίμηση,
Μιχαήλ ΧΑΛΑΡΗΣ, MA, PhD
Επίκουρος Καθηγητής – Αντιστράτηγος Π.Σ. (ε.α.)
Διευθυντής Ερευνών σε θέματα Διακινδύνευσης, Κινδύνων, Κρίσεων και Ασφάλειας,
Θεσμοθετημένο Εργαστήριο «Ήφαιστος»
Σχολή Θετικών Επιστημών – Τμήμα Χημείας
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΙΜΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Board of Directors SETOFF PROJECT
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Χώρος Διεξαγωγής
Ενημέρωση για τον Χώρο Διεξαγωγής
Με χαρά σας καλωσορίζουμε στο επερχόμενο συνέδριο! Παρακάτω θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον χώρο διεξαγωγής.
Χώρος Διεξαγωγής:
Αίθουσα D – Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Διεύθυνση:
Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη 546 36
Google Maps:
Πατήστε εδώ για να δείτε στον Χάρτη Google
Περιγραφή Τοποθεσίας:
Το Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» βρίσκεται εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης. Είναι εύκολα προσβάσιμο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί ή ιδιωτικά οχήματα. Διατίθεται χώρος στάθμευσης.
Πώς θα φτάσετε:
- Με Αυτοκίνητο: Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές στάθμευσης. Εισάγετε τη διεύθυνση στην εφαρμογή πλοήγησής σας για εύκολη καθοδήγηση.
- Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Το σημείο είναι προσβάσιμο με λεωφορείο, με κοντινές στάσεις σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.
- Με Ταξί: Μπορείτε εύκολα να φτάσετε στον χώρο με ταξί από οποιοδήποτε σημείο της Θεσσαλονίκης.
Για περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
YouTube ζωντανή ροή: https://youtube.com/live/nvdoOKgWDr8?feature=share
Με εκτίμηση,
Οργανωτική Ομάδα Συνεδρίου
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΕΓΓΡΑΦΗ
https://docs.google.com/forms/d/1lHQo1E6K2O60r98DS-XXzRi-YY3LKTc_i5PpkSQY3TI/edit
ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν εργασίες αποκλειστικά με θεματολογία σχετική με το τελικό Συνέδριο για την διασύνδεση της ανθεκτικότητας και της καινοτομίας: προωθώντας την επιστήμη και την πρακτική της διαχείρισης καταστροφών, οι οποίες θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.
Οι εγγραφές υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
https://docs.google.com/forms/d/1lHQo1E6K2O60r98DS-XXzRi-YY3LKTc_i5PpkSQY3TI/edit
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
-Περιεχόμενο Περίληψης
Η Περίληψη πρέπει να περιέχει τις παρακάτω πληροφορίες:
-Διαμόρφωση & Ιδιότητες Περίληψης
Δεδομένου ότι καθεμία από τις Περιλήψεις θα ενσωματωθεί στο Τεύχος Περιλήψεων του Συνεδρίου όπως ακριβώς θα αποσταλεί, οι συγγραφείς παρακαλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες με ακρίβεια.
Πρόσθετες Οδηγίες:
¹Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, Δράμα, Ελλάδα, [email protected]
²ΜΔΕ, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας , Καβάλα, Ελλάδα, [email protected]
-Γενικές Παρατηρήσεις
Κάθε περίληψη εργασίας θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από την εγγραφή στο συνέδριο ενός μέλους της συγγραφικής ομάδας.
Περιλήψεις εργασιών που υποβάλλονται μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, δε θα γίνονται δεκτές.
Περιλήψεις χωρίς αποτελέσματα ή με την ένδειξη «τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν» δε θα γίνονται δεκτές.
Αλλαγές – διορθώσεις στις εργασίες δε θα γίνονται δεκτές μετά την υποβολή τους στη Γραμματεία του Συνεδρίου.
Εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της περίληψης της εργασίας, θα αποσταλεί επιβεβαίωση παραλαβής της περίληψης στον υπεύθυνο για την αλληλογραφία συγγραφέα. Σε περίπτωση μη παραλαβής της σχετικής βεβαίωσης, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Συνεδρίου.
Δημοσίευση Περιλήψεων
Όλες οι περιλήψεις που θα γίνουν δεκτές στο συνέδριο, θα δημοσιευτούν σε τόμο που θα διαθέτει ISSN.
Όλες οι εργασίες πριν τη δημοσίευσή τους, θα αξιολογηθούν από διεθνείς επιστήμονες